Hiddink na uitschakeling weg als coach van Turkije

Guus Hiddink is weg als bondscoach van Turkije. De Nederlandse trainer heeft volgens zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen met de Turkse voetbalbond overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn contract.

„Er bestaat een grote mogelijkheid dat dit mijn laatste wedstrijd was”, zei Guus Hiddink gisteravond nadat het Turks nationale elftal definitief de weg naar het Europese Kampioenschap was afgesneden. De 0-0 gisteren in Zagreb tegen Kroatië was niet genoeg om het grandioze verlies afgelopen vrijdagavond in de eerste play-off tegen dezelfde ploeg in eigen huis (0-3) nog goed te maken.

Hiddink wordt een publieke vernedering bespaard. De Turkse kranten weten dat de Nederlander al voor het duel in Zagreb met de Turkse voetbalbond overeenkwam dat hij per direct zal stoppen, maar wel wordt uitbetaald tot het einde van zijn contract in juli volgend jaar eindigt. De anders kalme krant Radical trapte na: „Hiddink, door jou kregen we hoop. Maar je hebt onze verwachtingen niet waar kunnen maken. Het wordt tijd dat je gaat. Je bent niet de enige verantwoordelijke maar het grootste deel van de verantwoordelijkheid ligt wel bij jou.”