In beeld

De vliegtuigen van de Dubai Airshow

Op de Dubai Airshow vertoonden vliegtuigbouwers sinds zondag hun nieuwste modellen hopend op grote en lucratieve bestellingen. Naast de nodige pracht en praal, luchtshows en mooie stands, was er ook ruimte voor bikkelharde onderhandelingen tussen welgestelde Arabieren en bijvoorbeeld Boeing en Airbus. Analisten vermoeden dat vliegtuigbouwers aan het eind van de show morgen met minder orders naar huis gaan dan voorgaande jaren vanwege de verslechterde economie en de onrust in de Arabische wereld.
Flydubai-topman Ghaith al-Ghaith zit in een Boeing's 737Max van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten tijdens de Dubai Airshow. Ghaith wil voor zijn maatschappij mogelijk eenzelfde Boeing en een Airbus' A320neo kopen tijdens de show.
Karim Sahib / AFP
Een Yabhon-R gemaakt door ADCOM Systems uit Abu Dhabi. Dit onbemande vliegtuig kan gebruikt worden voor militaire doeleinden.
Karim Sahib / AFP
Een model van een Airbus A350. De Europese vliegtuigbouwer had veel meer ruimte op de Dubai Airshow ingekocht dan rivaal Boeing om eco-vriendelijke vliegtuigen uitgebreid te laten zien.
Karim Sahib / AFP
Karim Sahib / AFP
Het Franse luchtacrobatiekteam 'Patrouille Acrobatique de France' vertoonde tijdens de Dubai Airshow.
Karim Sahib / AFP
De standplaats van Airbus op de Dubai Airshow. De onderhandelingen met het hoofd van Qatar Airways, een grote klant voor de Europese vlietuigbouwer, verzanden in een impasse. Volgens de topman moet Airbus nog veel "leren" bij het bouwen van goede vliegtuigen.
Karim Sahib / AFP
Een Boeing 777-200LR vliegtuig dat door Qatar Airways wordt besteld. De maatschappij zou twee van zulke vliegtuigen gekocht hebben, die elk 560 miljoen dollar kosten.
Karim Sahib / AFP
Een Frans Rafale-gevechtsvliegtuig.
Karim Sahib / AFP
Naar verwachting zullen er minder rijkelui uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomen op de luchtshow dan voorgaande jaren, door de onrust in het gebied en de tegenvallende wereldeconomie.
Karim Sahib / AFP
Het Al Fursan team uit de Verenigde Arabische Emiraten voert stunts uit bij de opening van de luchtshow in Dubai.
Karim Sahib / AFP
Kamran Jebreili / AP