De trailerrecensie: Headhunters

None

***

De zegetocht van de Scandithriller gaat door. Na Zweden en Denemarken is er nu een Noorse thriller die internationaal aan de weg timmert: Headhunters (Hodejegerne, de beste YouTube-clip vindt u onder ‘festival 2011: headhunters’). Naar een boek van thrillerauteur Jo Nesbø, herinnert het thema aan het Zweedse Snabba Cash: gladde jongeman belandt uit geldzucht in een lugubere onderwereld. Hier is dat Roger Brown, succesvol headhunter, trofeehuis, trofeevrouw, 1 meter 68 „dus je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien dat ik compensatie zoek” en gedwongen bij te beunen als kunstdief. Als het misgaat? Opwindend gedoe met messen en pistolen, een militair, een pitbull, een vrachtwagen, een skinhead, een auto die in een afgrond tuimelt en erg veel bloed. Oogt spannend, Nederland moet tot april wachten.