Cholera-uitbraak in Kenia

Er is een uitbraak van cholera in ’s werelds grootste vluchtelingenkamp, het Dadaab kamp in Kenia. Dat meldt een woordvoerder van de Verenigde Naties (VN). Het kamp is een toevluchtsoord voor bijna een half miljoen vluchtelingen, waarvan het merendeel uit Somalië komt. Er zijn nu zestig gevallen en er is één dode bekend, volgens de VN. Hevige regenval bemoeilijkt de bestrijding van het virus. De hulpoperatie in het vluchtelingenkamp werd vorige maand verkleind na de ontvoering van twee hulpverleners. Kenia beschuldigt Somalische islamistische militanten van de ontvoeringen en stuurde troepen naar Somalië. Maar Al-Shabaab, dat het grootste deel van Centraal- en Zuid-Somalië controleert, ontkent. Bijna een half miljoen Somaliërs vluchtten de afgelopen twee decennia naar Kenia om hulp te zoeken in Dadaab. (AP)