Wim de Bie satiredocent

Europa, Nederland, Bussum, 07-01-2010. Wim de Bie, de Nationale Mental Coach. Begin deze week aanvaardde Wim de Bie de eervolle functie in perscentrum Nieuwspoort, waar hij de bijbehorende versierselen kreeg omgehangen door drs. Tara Bezemer, voorzitter van de Federatie van Coaches in Nederland (FCN) .Foto: Evelyne Jacq
Europa, Nederland, Bussum, 07-01-2010. Wim de Bie, de Nationale Mental Coach. Begin deze week aanvaardde Wim de Bie de eervolle functie in perscentrum Nieuwspoort, waar hij de bijbehorende versierselen kreeg omgehangen door drs. Tara Bezemer, voorzitter van de Federatie van Coaches in Nederland (FCN) .Foto: Evelyne Jacq Evelyne Jacq

Wim de Bie wordt gasthoogleraar satire aan de universiteit van Tilburg. Dat maakte de universiteit van Tilburg vandaag bekend. Vanaf februari doet De Bie met een selectie van twintig masterstudenten onderzoek naar verschillende vormen van satire in de literatuur en de media. Van vroege satire (Don Quichot, Gullivers Reizen, Lof der Zotheid) tot hedendaagse satire (op radio en tv, in de kranten en op internet). Ook wordt een ‘satirisch internetmagazine’ opgezet. (NRC)