Weer

Het droge en rustige najaarsweer houdt tot in de volgende week aan, maar de kou maakt plaats voor hogere temperaturen.

Een hogedrukgebied trekt vanaf het zuiden van Noorwegen langzaam naar Polen. In de aangevoerde lucht vriest het vannacht op veel plaatsen een paar graden. Vooral het noorden maakt in de nacht en ochtend nog kans op mist.

Overdag is het zonnig. Ook in de noordelijke provincies zou de zon morgen flink moeten doorbreken. Wordt het daar maximaal een graad of 5, in het zuiden wordt het gemiddeld 8 graden. De wind is matig uit een oost- tot zuidoostelijke richting.

Na een koude nacht met wederom lichte vorst begint de donderdag zonnig. In de loop van de middag komen vanuit het zuidwesten wolkenvelden het land binnen maar het blijft droog. Met een zuidenwind wordt wat zachtere lucht aangevoerd, waarin het 7 tot 12 graden wordt.

Vrijdag is het zacht maar overwegend grijs met nevel en plaatselijk een spatje motregen.

In het weekeinde worden laaghangende bewolking en soms mist afgewisseld door zonnige perioden. Het blijft vrij zacht. In de nacht wordt het een graad of 5 terwijl het overdag 10 graden kan worden.