uitgelicht

Programme Name: Imagine - TX: 15/11/2011 - Episode: Imagine - Alan Ayckbourn - Greetings from Scarborough (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Alan Ayckbourn - (C) BBC - Photographer: JENNY MACLEOD
Programme Name: Imagine - TX: 15/11/2011 - Episode: Imagine - Alan Ayckbourn - Greetings from Scarborough (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Alan Ayckbourn - (C) BBC - Photographer: JENNY MACLEOD BBC/JENNY MACLEOD

Film

Harold & Kumar Go to White Castle (Danny Leiner, 2004, VS). Melige ongein in de overtreffende trap kenmerkt slapstickkomedie rond het Koreaans-Pakistaanse duo uit de titel, een hedendaagse versie van Cheech & Chong. White Castle is een Amerikaanse fastfoodketen.RTL7, 20.30-22.10u.

Notes on a Scandal (Richard Eyre, 2006, Engeland). Perfect gecaste acteursfilm. Judi Dench en Cate Blanchett mogen schitteren in dit psychologische drama over twee leraressen op een middelbare school van bedenkelijk allooi. Dench speelt de oudere, sarcastische Barbara, die als een baksteen valt voor de charmes van nieuwkomer Sheba (Blanchett). Via de dagboekaantekeningen van Barbara volgen we de ontwikkeling in hun verhouding. Maar die aantekeningen blijken drastisch te verschillen van de werkelijke situatie. Ook met Bill Nighy.RTL8, 20.30-22.15u.

Midnight in the Garden of Good and Evil (Clint Eastwood, 1997, VS). Kevin Spacey als ondoorgrondelijke rijkaard in het diepe zuiden van Savannah, Georgia, die naar eigen zeggen uit zelfverdediging zijn jonge minnaar doodschoot. New Yorkse journalist John Cusack onderzoekt deze zaak en leert de nogal excentrieke lokale bevolking kennen. Intelligente karakterstudie van Eastwood naar de non-fictiebestseller van John Berendt. BBC 1, 00.45-03.15u.

Informatief

Over leven met kanker. Serie waarin Mirella van Markus mensen ontmoet die kanker hebben. Ze volgt de patiënten tijdens hun behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Vanavond de 24-jarige Wilko Stroo. Bij hem werd dikke darmkanker geconstateerd, met uitzaaiingen in de buik – een ernstige situatie die weinig mogelijkheden biedt. Mirella begeleidt Wilko rond een operatie die zijn leven zo lang mogelijk moet verlengen. Ook gaat ze terug naar de 67-jarige Nel Bruinsma, die na een operatie aan strottenhoofdkanker aan het revalideren is.Ned.1, 19.25-20.00u.

Koppen XL: Jongeren en zelfdoding. Franse reportage over jongeren en zelfdoding – na het verkeersongeluk de tweede doodsoorzaak bij de jeugd. En de cijfers stijgen. Om daar iets aan te doen, moet eerst achterhaald worden waarom zo veel mensen zelfdoding plegen. Jongeren die een poging achter de rug hebben praten hier zelf over het waarom van hun wanhoopsdaad. Eén, 21.25-22.00u.

Double agent: The Eddie Chapman story. Documentaire over het verhaal van de Britse dubbelagent die er tijdens WO II in slaagde in Duitsland een Eisernes Kreuz opgespeld te krijgen (en een bonus van 110.000 Reichsmark plus een privéjacht op te strijken) als dank voor zijn werk als saboteur. Chapman droeg in Engeland de codenaam Zigzag vanwege zijn levenswandel. In de jaren dertig deserteerde hij uit de Coldstream Guards en werd brandkastkraker. Hij ontkwam aan arrestatie door in Jersey dwars door een raam van een restaurant naar buiten te springen en pleegde dezelfde avond een inbraak, waarvoor hij werd gearresteerd. Hij zat nog vast toen de Duitsers Jersey bezetten, bood hen zijn diensten aan maar meldde zich, eenmaal terug op Britse bodem, bij MI5. Deze documentaire maakt gebruik van een gefilmd interview dat Chapman gaf in 1994, drie jaar voor zijn dood.BBC 2, 22.00-23.00u.

Imagine... Alan Ayckbourn – Greetings from Scarborough. Alan Ayckbourn is in het Verenigd Koninkrijk de meest gespeelde toneelauteur maar hij wordt – wellicht door zijn populariteit – door de Britse kritiek niet meer serieus genomen. Bij de première van zijn vijfenzeventigste toneelstuk, Neighbourhood Watch, twee maanden geleden in Scarborough, vertellen bekende Britse fans waarom Ayckbourn erkend zou moeten worden als de grootste toneelschrijver van onze tijd.BBC 1, 23.35-00.45u.

Amusement

TatataTaal! Taalspel waarin presentator Erik van Muiswinkel een wekelijks wisselend trio deelnemers test op taalkennis, taalvaardigheid en improvisatievermogen. In deze aflevering gaan Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse en Pieter Derks aan de slag met sms- en straattaal.Ned.2, 20.25-21.05u.

Sport

Voetbal: Duitsland - Nederland. Verslag van de vriendschappelijke wedstrijd in Hamburg, die om 20.45u begint. Met voor- en nabeschouwingen.Veronica, 19.25-23.30u.

Radio

Componist van de week. Muziek van Camille Saint-Saëns, deze week elke werkdag op dit uur op deze zender. Radio 4, 19.30-20.00u.