Storing Wegener, regionale kranten komen met noodedities

Door een storing komen de regionale kranten van uitgever Wegener vanochtend met een noodeditie. Vanaf 22.45 uur was het niet meer mogelijk pagina’s van de redactie naar de drukkerij te sturen, meldt De Gelderlander op zijn website.

Hierdoor bestaat de noodkrant uit pagina’s die al naar de drukkerij waren gestuurd voordat sprake was van een storing. De Gelderlander opent daarom vandaag met de voorpagina van het tweede, regionale, katern. Lezers van het Brabants Dagblad krijgen allemaal de Tilburgse editie in plaats van de editie van hun regio.

Niet alle Wegenerkranten zijn door de storing getroffen. Zo meldt de PZC dat lezers op Schouwen-Duiveland geen verschil zullen merken. De kranten laten weten dat de verhalen en advertenties die vandaag niet in de krant zijn verschenen, morgen alsnog worden meegenomen.

Eerder dit jaar ondervond Wegener problemen ook al een computerstoring. Op 5 augustus konden door een computerstoring het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN De Stem, PZC, de Twentsche Courant/Tubantia, de Stentor of de Gelderlander niet worden gedrukt. Toen konden alleen nog noodedities van het Limburgs Dagblad, Dagblad De Limburger en het gratis dagblad De Pers gedrukt worden.