Sectie wijst uit: Farida Zargar is vermoord

Al sinds augustus vorig jaar werd Zargar vermist. Nu is meer duidelijk.

Farida Zargar is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldde het Openbaar Ministerie gisteren op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Hoe ze om het leven is gebracht, wil het OM in het belang van het onderzoek nog niet zeggen.

Zargar (22) was sinds augustus vorig jaar vermist. Het lichaam van de vrouw werd vrijdagmiddag gevonden in het Mallebos bij Spijkenisse. De verdachte (34) in de zaak had de locatie aangewezen. Aan de hand van gebitsgegevens kon zaterdag worden vastgesteld dat het gevonden stoffelijk overschot het lichaam van de vermiste vrouw is. Het lichaam miste een voet. Eerder was bij de woning van de verdachte in Spijkenisse een menselijke voet gevonden. Of die bij het lichaam hoort, is nog niet vastgesteld. Wanneer het lichaam wordt vrijgegeven, is daarom onbekend.

De officier van justitie geeft alleen toestemming voor een begrafenis, niet voor een eventuele crematie, vanwege mogelijk later onderzoek op het lichaam. De familie is hiervan volgens het OM op de hoogte gebracht.

De vrouw verdween nadat ze op de fiets vertrok vanaf haar werk. De route naar haar huis liep door het Mallebos. Daar werd al eerder naar haar gezocht. Daarbij werden haar fiets en sleutelbos gevonden bij een sloot.

Het onderzoek naar de verdwijning van Farida kwam dit najaar in een stroomversnelling nadat in de woning waar de verdachte verbleef de tas en het paspoort van het slachtoffer werden gevonden. De politie deed onderzoek in de woning in oktober wegens een bedreiging met een vuurwapen. De verdachte werd naar aanleiding daarvan destijds aangehouden en werd kort daarna ook officieel aangemerkt als verdachte in de vermissingszaak. (Novum)