PvdA bereid tot beperken of afschaffen hypotheekrenteaftrek

PvdA-leider Job Cohen in de Tweede Kamer. Cohen liet gisteren weten dat zijn partij bereid is om de hypotheekaftrekrente te beperken of zelfs af te schaffen. Foto NRC / Roel Rozenburg

PvdA-leider Job Cohen heeft gisteren na een overleg met experts op de woningmarkt laten weten dat zijn partij bereid is om de hypotheekrente af te schaffen of te beperken.

Dit zou onderdeel zijn van een Nationaal Woonakkoord dat al langer op de agenda staat van de PvdA. De partij van Cohen gaat hiermee verder dan wat in het verkiezingsprogramma van vorig jaar staat, schrijftde Volkskrant. Premier Mark Rutte liet eerder weten de hypotheekrenteaftrek niet te willen herzien. Cohen noemde dat “onverantwoord gedrag”.

Cohen spreekt het bericht bij de Volkskrant echter tegen:

Twitter avatar JobCohen Job Cohen Onzin bericht Volkskrant over hypotheekaftrek. PvdA wil die juist toekomstbestendig maken in noodzakelijk nationaal woonakkoord. #vk

VVD-prominent Frans Weisglas zei zondag in het programma Buitenhof ook al dat het kabinet de hypotheekrenteaftrek beter kan afbouwen in plaats van nieuwe bezuinigingen te introduceren. Weisglas verwees naar uitspraken van de president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, die opriep tot het beperken van de hypotheekrenteaftrek omdat de huidige situatie “niet houdbaar is”.