Kortkolom economie

Herstructurering CSM in Amerika op schema

Rotterdam. CSM ligt op schema met zijn eerder aangekondigde herstructureringsschema, waarmee het voedingsmiddelenbedrijf eind 2013 vijftig miljoen euro aan kosten wil besparen. Zo wil CSM het personeelsbestand bij zijn divisie Bakery Supplies North America met 140 werknemers terugdringen. Rond half januari worden twee fabrieken in het Amerikaanse Oak Creek en La Mirada gesloten. Hierbij verliezen 190 werknemers hun baan. (Novum)

Hongarije vraagt IMF niet om financiële hulp

Rotterdam. Hongarije wil het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet om hulp vragen, ondanks dat een verlaging naar de junkstatus in zicht komt. Dat zei de woordvoerder van premier Viktor Orban gisteren. Volgens hem kan Hongarije „op eigen benen staan” en is er „geen noodzaak” om bij het IMF aan te kloppen. Hongarije vreest dat hulp impopulaire bezuinigingsmaatregelen tot gevolg zal hebben. De kredietbeoordelaars Fitch en Standard & Poor’s oordeelden dat Hongarije aan de rand van een afwaardering staat. (AP)