'Hartinfarct na nekklem'

De man die begin deze maand zou hebben ingebroken in een Amsterdams sportcomplex, heeft een hartinfarct gekregen voor hij in coma raakte. Dat heeft advocaat Peter Plasman gisteren gezegd in Nieuwsuur. Hij staat één van de medewerkers van de sporthal bij die de inbreker hebben opgewacht. De 50-jarige man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De zaak leidde tot ophef toen bleek dat drie medewerkers van het sportcomplex en een beveiligingsadviseur de man hadden opgewacht. De beveiliger zou de man in een nekklem hebben genomen, later die avond raakte hij in coma. Het OM heeft bevestigd dat de mannen de wacht hielden, omdat er al een paar keer was ingebroken in het gebouw.

Volgens Plasman is nog „volkomen onduidelijk” waardoor de man precies in coma is geraakt. In het dossier zit volgens de advocaat een verklaring van een arts, die het „een raadsel” noemt hoe deze patiënt een hartinfarct heeft gekregen. Volgens Plasman is de man pas onwel geworden, nadat hij door de politie was geboeid.