Doe Maar keert terug op podium voor Symphonica in Rosso

Doe Maar betreedt volgend jaar weer het podium om een concert te verzorgen in de reeks van Symphonica in Rosso. Zanger Harry Vrienten noemt het concert “de juiste aanbieding” waar zijn band op wachtte. Veel bekende artiesten gingen Doe Maar voor.

Doe Maar betreedt volgend jaar weer het podium om een concert te verzorgen in de reeks van Symphonica in Rosso. Zanger Henny Vrienten noemt het concert “de juiste aanbieding” waar zijn band op wachtte. Veel bekende artiesten gingen Doe Maar voor.

Het Symphonica in Rosso-concert van Doe Maar vindt volgend jaar op woensdag 17 oktober plaats in het Gelredome in Arnhem. De voorverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag. De band gaat “alle nummers doen die we hebben en het orkest noten laten spelen die ze nooit eerder gespeeld hebben”, aldus Vrienten vanavond. De zanger vertelde tegenover RTL Boulevard dat Doe Maar twee maanden geleden voor het optreden werd benaderd:

“We vonden het heel leuk om erover na te denken en toen we er even later over gingen praten hadden we nog meer zin om het te gaan doen. [...] Wat we in eerste plaats zoeken is een plek om samen te spelen. Toen we in 2008 een paar keer de Kuip hadden gedaan, speelden we beter dan ooit. Toen zeiden we: we bestaan weer. Het wachten was op een leuke aanbieding. Die is nu gekomen.”

Doe Maar is zeker niet de eerste grote act die een Symphonica in Rosso-concert zal verzorgen. Onder anderen Marco Borsato, Lionel Richie en Sting gingen Doe Maar voor:

http://www.youtube.com/watch?v=ZiCc5OXrGic