Weer

Er waren de afgelopen dagen grote temperatuursverschillen in Nederland. In de mist kwam de temperatuur maar net boven nul, terwijl het op een zonnig Schiphol 10 graden werd. Ook vandaag zagen we deze grote tegenstellingen, alleen was het mistgebied nog groter.

Het was dus een grijze dag op veel plekken, maar morgen gaat het er overal een stuk vriendelijker uitzien. Dat is mede te danken aan drogere lucht die vanuit het zuidoosten onze kant op wordt getransporteerd, aan de zuidwestflank van een hogedrukgebied. Daardoor blijven eventuele mistgebieden buiten onze landsgrenzen.

Hoewel we morgen de zon uiteindelijk op de meeste plekken te zien krijgen, start de dag grijs door bewolking, nevel en mist uit de nacht. In de oostelijke helft van het land gaat het een beetje vriezen, in het westen blijft het net boven nul.

Vanuit Limburg klaart het in de ochtend al op. In de loop van de ochtend breiden deze opklaringen zich uit richting Noord-Holland.

Halverwege de middag is er overal zon. Daar waar die het langst schijnt, in Limburg, wordt het lokaal 11 graden, in Groningen 4 graden.

Woensdag is het fris, maar zonnig. Vanaf donderdag is het zachter met meer wolken.