Van der Wiel fit voor duel tegen Duitsland

Het Nederlands elftal speelt morgen een beladen oefenwedstrijd.

Voetballer Gregory van der Wiel is fit voor de beladen oefenwedstrijd morgenavond van het Nederlands elftal tegen Duitsland. De Ajacied, die vrijdag vanwege liesklachten ontbrak in de teleurstellende oefenwedstrijd tegen Zwitserland (0-0), trainde gistermiddag met de selectie in het ADO-stadion. Rafael van der Vaart (hamstringblessure) en Robin van Persie (overbelast) haakten wel af voor het duel in Hamburg.

Mark van Bommel treft morgenavond oud-ploeggenoten uit zijn periode bij Bayern München. „Vriendschappelijke wedstrijden bestaan niet, zeker niet tegen Duitsland”, zei de aanvoerder van Oranje. „Het is een bijzonder duel waarbij veel emotie komt kijken. Ik kijk er naar uit.”

De interland van morgen is ook beladen als de FIFA-ranglijst in ogenschouw wordt genomen. Nederland staat tweede achter Spanje, Duitsland derde. De buurlanden speelden in 2005 voor het laatst tegen elkaar. In Rotterdam werd het 2-2.

Nederland keert voor het eerst sinds de halve finales van het gewonnen EK van 1988 terug naar de plek van het voormalige Volksparkstadion in Hamburg. Oranje versloeg gastland Duitsland destijds door een winnend doelpunt van Marco van Basten (2-1). (NRC)