Tien woningen ontruimd bij grote brand Laren

Beeld uit de video van de verwoestende brand vannacht in Laren.

In het Noord-Hollandse Laren zijn tien woningen ontruimd vanwege een grote brand die een bibliotheek en een houthandel verwoestte. De bibliotheek staat op instorten, zei een brandweerwoorder op Radio 1.

Omdat er gevaar was dat de brand oversloeg op omliggende huizen met rieten daken, zijn zestien mensen geëvacueerd. Persbureau Novum spreekt van tien ontruimde woningen, RTV Noord-Holland rept over “enkele tientallen”. Zij werden aanvankelijk opgevangen in het gemeentehuis. Sommigen zijn daarna ondergebracht in een hotel, anderen regelden zelf onderdak bij vrienden.

Het vuur ontstond laat gisteravond. Rond 03.30 uur was de brand onder controle nadat diverse korpsen uit de regio waren bijgesprongen om het hevig vuur te blussen. Volgens de brandweer kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij en duurt het nablussen nog een groot deel van de ochtend. Een deel van Laren zat even zonder stroom.

RTV Noord-Holland toont diverse video’s en een fotoserie van de brand: