Sectie wijst uit: Farida Zargar is vermoord

Farida Zargar is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Hoe ze om het leven is gebracht, wil het OM in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. Dat meldt persbureau Novum.

Zargar was sinds augustus vorig jaar vermist. Het lichaam van de vrouw werd vrijdagmiddag gevonden in het Mallebos bij Spijkenisse. De 34-jarige verdachte in de zaak had de locatie aangewezen. Aan de hand van gebitsgegevens kon zaterdag worden vastgesteld dat het gevonden stoffelijk overschot het lichaam van de vermiste vrouw is.

Het lichaam miste een voet. Eerder was bij de woning van de Spijkenissenaar een menselijke voet gevonden. Of de voet bij het lichaam hoort, is nog niet vastgesteld. Wanneer het lichaam wordt vrijgegeven, is daarom nog onbekend. De officier van justitie geeft overigens alleen toestemming voor een begrafenis, niet voor een eventuele crematie, vanwege mogelijk later onderzoek op het lichaam. De familie is hiervan op de hoogte gebracht, aldus het OM.

De vrouw verdween nadat ze op de fiets vertrok vanaf haar werk in Spijkenisse. De route naar haar huis liep door het Mallebos. Daarom werd daar al eerder gezocht naar haar. Daarbij werden haar fiets en sleutelbos gevonden.

Het onderzoek naar de verdwijning van de 22-jarige vrouw kwam dit najaar in een stroomversnelling nadat in de woning waar de verdachte verbleef de tas en het paspoort van Farida werden gevonden. De politie deed medio oktober onderzoek in de woning wegens een bedreiging met een vuurwapen. De 34-jarige man werd naar aanleiding daarvan destijds aangehouden en werd kort daarna ook officieel aangemerkt als verdachte in de vermissingszaak.