‘Obama steunde de opstandelingen, toch?’

Hoe beschamend het ook was, de flater van Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen Rick Perry kun je nog toeschrijven aan een totale black-out. Herman Cain struikelde vandaag nog harder: door volkomen onwetend te reageren op de vraag wat hij gedaan had met de situatie in Libië.

Herman Cain
Herman Cain

Hoe beschamend het ook was, de flater van Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen Rick Perry kun je nog toeschrijven aan een totale black-out. Opponent Herman Cain struikelde vandaag door volkomen onwetend te reageren op de vraag hoe hij de situatie in Libië aangepakt had.

Dat hij op het vlak van buitenlandse politiek niet sterk is, was al langer duidelijk. Maar in dit interview met de Journal Sentinel uit Milwaukee komt dat op wel erg pijnlijke wijze aan het licht.

Allereerst moet hij de interviewer - “even voor de zekerheid” - vragen of Obama nu wel of niet aan de kant van de opstandelingen stond. Vervolgens lijkt hij een antwoord klaar te hebben, maar “nee, dat is een ander antwoord.” De rest van zijn betoog bestaat vooral uit onhandig gestotter en vaag geformuleerde standpunten.

Twitter avatar ebvrNOS Bosch van Rosenthal Na Libie-gestoethaspel voert campagneteam Cain aan dat-ie slechts 4 uur geslapen had #nietindevlekwrijven

De kansen van Cain lijken de afgelopen weken al in rap tempo te slinken omdat hij door verschillende vrouwen beschuldigd wordt van ongepast seksueel gedrag.

Volgens een poll waarvan de resultaten vandaag naar buiten kwamen, leidt Newt Gingrich momenteel de Republikeinse race. Velen zien echter in Mitt Romney de enige die het volgend jaar kan opnemen tegen Obama.