Nieuw team topzeilsters

De kernploeg van het Watersportverbond krijgt in de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen (2012) concurrentie van een nieuw zeilteam dat is opgericht door drie Nederlandse topzeilsters.

Annemieke Bes, in 2008 winnares van olympisch zilver in de Yngling-klasse, Marcelien Bos-De Koning, in Peking winnares van olympisch zilver (470-klasse) en stuurvrouw Renée Groeneveld hebben het nieuwe team ‘Mach3’ opgericht voor de nieuwe olympische Elliott-klasse, een driemansboot waarmee op de Spelen matchraces worden gehouden.

Bes en Groeneveld stapten eerder dit jaar uit de kernploeg uit onvrede met het beleid van matchrace-coach Mickael Lundh. Voor Marcelien Bos-De Koning is de sprong het grootst. In de 470-klasse stond zij jarenlang aan de top met Lobke Berkhout, met wie ze drie wereldtitels won. Na ‘Peking 2008’ stapte ze over naar het windsurfen.