Kortkolom binnenland

Onderzoek Tripoli pas over half jaar afgerond

Rotterdam. Het onderzoek naar de vliegramp van vorig jaar in Tripoli duurt nog zeker een half jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) gisteren te horen gekregen tijdens een bezoek aan de Libische hoofdstad. Bij de crash van het toestel van de Libische maatschappij Afriqiyah Airways kwamen in mei vorig jaar 103 mensen om het leven, onder wie zeventig Nederlanders. De Nederlandse jongen Ruben (9) was de enige overlevende. (NRC)

Brand verwoest bieb en houtzagerij in Laren

Laren. Een grote brand heeft vannacht in Laren een houtzagerij en een naastliggende bibliotheek verwoest. De bibliotheek staat volgens de brandweer op instorten. Omdat er gevaar was dat de brand oversloeg op omliggende huizen met rieten daken, zijn zestien mensen geëvacueerd. Zij werden aanvankelijk opgevangen in het gemeentehuis. Sommigen zijn daarna ondergebracht in een hotel, anderen regelden zelf onderdak bij vrienden. Het vuur ontstond rond 23.30 uur. Rond 03.30 uur was de brand onder controle. (Novum)

Man dood bij parkeren: portier dichtgedrukt

Heel. Een 38-jarige Ier is gistermiddag op een camping in het Limburgse Heel doodgedrukt tussen het portier en de rand van het dak van zijn eigen auto. De man had bij het parkeren zijn portier geopend. Toen hij wilde uitstappen bleek de auto niet op de handrem te staan: het portier werd dichtgedrukt toen de auto tegen een andere auto schuurde. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de zaak, maar gaat niet uit van een misdrijf. (Novum)

Inwoners Vlaardingen geëvacueerd na brand

Rotterdam. Tientallen bewoners van twee flats in Vlaardingen hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun huis moeten verlaten wegens een grote brand bij een bakkerij. In totaal werden 36 woningen ontruimd. Bij de brand kwam koolmonoxide vrij; een geurloos en giftig gas. Volgens de politie is het vuur mogelijk aangestoken. Negen personen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. De overige geëvacueerden werden met bussen overgebracht naar het stadhuis. Nadat de woningen waren geventileerd, mochten de bewoners weer terug naar huis. (NRC)