Iran: doden bij explosie

Bij een explosie in een munitiedepot ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn zaterdag zeventien militairen omgekomen. Ze waren allemaal lid van de Republikeinse Garde, een elite-eenheid die is opgezet na de Iraanse Revolutie om het islamtische systeem te verdedigen. Een van hen was commandant Hasan Moghaddam, die een belangrijke rol speelde bij het Iraanse raketprogramma. De explosie in het dorp Bidganeh vond plaats toen militair personeel munitie verplaatste, zei een woordvoerder van de Garde op de staatstelevisie. De ramen van nabijgelegen gebouwen lagen aan scherven en de explosie was te horen tot in Teheran, veertig kilometer verderop. Er zijn vaker onopgeloste explosies in Iran. In oktober 2010 kwamen acttien mensen om bij een ontploffing in een basis van de Revolutionaire Garde in het noordwesten van Iran. (AP, BBC)