Inval in sloppenwijk Rio

A general view of the Rocinha slum in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Nov. 12, 2011. Police in Rio de Janeiro are stepping up their presence around the city's biggest slum as they prepare to invade it Sunday as part of a program aimed at securing the Brazilian city for the 2016 Olympics. (AP Photo/Felipe Dana) AP

De Braziliaanse politie is gisteren met ondersteuning van militaire pantservoertuigen de grootste sloppenwijk van Rio de Janeiro binnengevallen. Honderden agenten zwermden door de sloppenwijk Rocinha, waar ongeveer 100.000 mensen wonen. De actie is onderdeel van een campagne om de zwaarbewapende drugsbendes te verdrijven en de stad veiliger te maken. In 2014 worden de laatste wedstrijden voor het WK voetbal in de stad gehouden en in 2016 staan de Olympische Spelen op het programma. (AP)