Eerste zege Federer bij Masterstoernooi Parijs

De Zwitserse tennisser verslaat de Franse publieksfavoriet Jo-Wilfried Tsonga in twee sets.

Tennisser Roger Federer heeft gisteren het Masterstoernooi van Parijs gewonnen. De Zwitser was in de finale met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De als derde geplaatste Federer behaalde door de overwinning in de eindstrijd tegen publieksfavoriet Tsonga voor het eerst in zijn carrière de indoortitel in de Franse hoofdstad.

Tsonga had zaterdag in de halve finale nog een zware wedstrijd gespeeld tegen het Amerikaans servicekanon John Isner: 3-6, 7-6 en 7-6. Desondanks begon de Fransman sterk tegen Federer. Al in de eerste game had hij breakkansen, maar Federer sloeg die weg. In het vervolg van de eerste set bleek Federer veel te sterk voor de Fransman.

In de tweede set vocht de als zesde geplaatste Tsonga zich terug. Hij zette Federer met harde groundstrokes geregeld onder druk, maar de Zwitser serveerde zich telkens uit de problemen. Doordat breaks uitbleven, moest een tiebreak de beslissing brengen in de tweede set. Daarin nam Federer een 4-0 voorsprong. Hoewel Tsonga zich nog wel terugvocht, bleek de Zwitser de sterkste.

„Ik ben erg gelukkig met mijn optreden vandaag”, zei Federer na afloop. „Ik ben verbaasd dat ik zo goed speelde. Jo speelde geen slechte wedstrijd.” (Reuters)