Eerste indoorzege Federer bij Masters Parijs

Roger Federer heeft gisteren het Masterstoernooi van Parijs gewonnen. De Zwitserse tennisser was in de finale met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Franse thuisspeler Jo-Wilfried Tsonga, van wie hij afgelopen zomer op Wimbledon nog in de kwartfinales had verloren.

De als derde geplaatste Federer behaalde door de zege in de eindstrijd tegen publieksfavoriet Tsonga voor het eerst in zijn carrière de indoortitel in de Franse hoofdstad. In 2009 won hij in Parijs het graveltoernooi van Roland Garros, in de open lucht.

Tsonga had zaterdag in de halve finale nog zijn handen vol aan de Amerikaan John Isner, die in drie sets verloor: 3-6, 7-6 en 7-6. Desondanks begon de Fransman sterk tegen Federer. Al in de eerste game had hij breakkansen, maar Federer sloeg die breakpunten weg. In het vervolg van de eerste set bleek Federer de betere speler.

In de tweede set vocht de in Parijs als zesde geplaatste Tsonga zich terug in de wedstrijd. Hij zette Federer met rake klappen geregeld onder druk, maar de Zwitser serveerde zich telkens uit de problemen. Doordat breaks uitbleven, moest een tiebreak de beslissing brengen in de tweede set. Daarin nam Federer een 4-0 voorsprong. Hoewel Tsonga zich nog terugknokte, bleek de Zwitser uiteindelijk de sterkste.

„Ik ben erg gelukkig met mijn optreden vandaag”, zei Federer na afloop. „Ik ben verbaasd dat ik zo goede speelde. Jo speelde geen slechte wedstrijd.” (Reuters)