In beeld

Een dag in China

Niet elke fotoserie vertelt één nieuwsverhaal. Vandaag belichten we verschillende kanten van China met foto's die allemaal gisteren of vandaag genomen zijn: protesten na een dodelijk ongeluk, massale steun voor kunstenaar Ai Wei Wei, gewonden na een explosie in een restaurant, nieuwe huizen voor slachtoffers van een aardbeving en een door burgers opgezette school in Wuhan.
Een stel poseert voor trouwfoto’s in Shanghai.
AP / Eugene Hoshiko
Honderden Chinese families verzamelden zich voor het regeringsgebouw in Wuhan, in de centraal gelegen provincie Hubei. Ze vroegen om schadevergoeding na een auto-ongeluk waarbij een voertuig het voetpad op reed nadat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Twee mensen vonden de dood, tientallen anderen raakten gewond. De bestuurder en zijn bedrijf betaalden niets; de verzekering slechts een klein bedrag.
AFP
De Chinese kunstenaar en dissident Ai Wei Wei heeft naar eigen zeggen bijna 1,4 miljoen dollar gehad van aanhangers om hem te helpen met het betalen van een miljoenenboete aan de Chinese overheid. Hier telt een vrouw wat er binnengekomen is bij zijn studio in Beijing.
AP / Alexander F. Yuan
De Chinese kunstenaar en dissident Ai Wei Wei loopt naar zijn huis na een gesprek met zijn advocaten. Hij zei eerder dat hij een door de Chinese overheid opgelegde miljoenenboete wegens belastingontduiking ‘tot de dood’ zou bevechten.
Reuters / David Gray
Kunstenaar Liu Bolin, ook bekend als de ‘Verdwijnende Kunstenaar’, maakt zich klaar om zichzelf ‘onzichtbaar’ te maken voor de groenteschappen van een supermarkt in Beijing.
Reuters / China Daily
Kunstenaar Liu Bolin, ook bekend als de ‘Verdwijnende Kunstenaar’, toont - en figureert in - zijn werk voor de groenteschappen van een supermarkt in Beijing.
Reuters / China Daily
Kunstenaar Liu Bolin, ook bekend als de ‘Verdwijnende Kunstenaar’, toont - en figureert in - zijn werk voor de groenteschappen van een supermarkt in Beijing. Hier toont iemand een foto op een mobiele telefoon aan hem.
Reuters / China Daily
Een Tibetaanse vrouw hangt haar was aan de lijn bij haar nieuwe huis in Yushu, ten noordwesten van de Chinese provincie Qinghai. De Chinese regering heeft er een jaar over gedaan om nieuwe woningen te bouwen in dit gebied, dat in april 2010 getroffen werd door een aardbeving. Toen kwamen bijna 2.700 mensen om het leven en raakten 12.000 anderen gewond.
AFP
Een Tibetaanse vrouw kookt in haar nieuwe huis in Yushu, ten noordwesten van de Chinese provincie Qinghai. De Chinese regering heeft er een jaar over gedaan om nieuwe woningen te bouwen in dit gebied, dat in april 2010 getroffen werd door een aardbeving. Toen kwamen bijna 2.700 mensen om het leven en raakten 12.000 anderen gewond.
AFP
Een Tibetaanse vrouw leert haar zoon fietsen bij hun nieuwe huis in Yushu, ten noordwesten van de Chinese provincie Qinghai. De Chinese regering heeft er een jaar over gedaan om nieuwe woningen te bouwen in dit gebied, dat in april 2010 getroffen werd door een aardbeving. Toen kwamen bijna 2.700 mensen om het leven en raakten 12.000 anderen gewond.
AFP
De nieuwe huizen die gebouwd zijn in Yushu, ten noordwesten van de Chinese provincie Qinghai. De Chinese regering heeft er een jaar over gedaan om nieuwe woningen te bouwen in dit gebied, dat in april 2010 getroffen werd door een aardbeving. Toen kwamen bijna 2.700 mensen om het leven en raakten 12.000 anderen gewond.
AFP
Leerlingen van een school in Wuhan, in de provincie Hubei, tijdens een ceremonie waarbij de vlag gehesen wordt. De door burgers gerunde school die in 1999 vooral voor kinderen van migranten werd opgericht, heeft ongeveer zeshonderd leerlingen.
Reuters / Stringer
Kinderen liggen klaar voor een middagdutje op de school Lingzhi, in Wuhan, de provincie Hubei. De door burgers gerunde school die in 1999 vooral voor kinderen van migranten werd opgericht, heeft ongeveer zeshonderd leerlingen.
Reuters / Stringer
Leerlingen op het plein van een school in Lingzhi, in Wuhan, de provincie Hubei. De door burgers gerunde school die in 1999 vooral voor kinderen van migranten werd opgericht, heeft ongeveer zeshonderd leerlingen.
Reuters / Stringer
Een gewonde man wordt behandeld in het ziekenhuis nadat hij een explosie bij een fastfoodrestaurant in Xian, ten noordwesten van de provincie Shanxi, overleefde. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond.
AFP
Beschadigde auto’s na een explosie bij een fastfoodrestaurant in Xian, ten noordwesten van de provincie Shanxi. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond.
AFP