Benen wijd en dan helemaal rond

Pole dancer Sharon Pacheco of Colombia stretches as she prepares to perform in the annual Miss Pole Dance South America 2011 competition in Buenos Aires, Argentina, Friday Nov. 11, 2011. Dancers from Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Paraguay, Peru and Venezuela vied for a chance to participate in the 2012 Miss Pole Dance World Championship to be held in the United States. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Pole dancer Sharon Pacheco of Colombia stretches as she prepares to perform in the annual Miss Pole Dance South America 2011 competition in Buenos Aires, Argentina, Friday Nov. 11, 2011. Dancers from Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Paraguay, Peru and Venezuela vied for a chance to participate in the 2012 Miss Pole Dance World Championship to be held in the United States. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

De Colombiaanse paaldanseres Sharon Pacheco strekt haar rechterbeen ter voorbereiding op haar act.

Paaldanseressen uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Paraguay, Peru en Venezuela verzamelden zich afgelopen vrijdag in Buenos Aires voor de Paaldanskampioenschappen van Zuid Amerika, editie 2011.

De Argentijnse Maria Luz Escalante won dit jaar de hoofdprijs en kwalificeerde zich daarmee voor de wereldkampioenschappen paaldansen volgend jaar in de Verenigde Staten. Net zoals de Braziliaanse runner-up Edi Reid.

De Colombiaanse op de foto heeft samen met haar echtgenoot Johnny een paaldansschool op de eerste verdieping van het Centro Comercial Platino Plaza, Bogotá. Het echtpaar leerde elkaar kennen als Michael Jackson en Madonna: beiden waren dansers in een imitatieshow.

Diverse Colombiaanse actrices, zoals Natalia Jerez, Natalia Paris en Helga Sara Diaz, komen regelmatig trainen bij Pacheco.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad