Weer norovirus in Arnhems ziekenhuis

Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Beeld: Google Street View

Op de ouderenafdeling van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem is voor de tweede keer dit jaar het norovirus uitgebroken. De afdeling is gesloten nadat het virus bij een patiënt werd vastgesteld. Dat meldt een ziekenhuiswoordvoerder aan persbureau Novum.

Nieuwe patiënten worden doorverwezen. De helft van de achttien patiënten die al op de afdeling lagen, wordt in quarantaine verpleegd. De patiënten zijn getest op het virus, maar de resultaten zijn nog niet bekend.

De woordvoerder benadrukt dat het virus op iedere afdeling geriatrie (een ouderenafdeling) bij een ziekenhuis wel een paar keer per jaar de kop op steekt. “Heel verbazingwekkend vinden wij dit dan ook niet.”

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat ontsteking van het slijmvlies in het darmkanaal veroorzaakt. Een half miljoen Nederlanders krijgt jaarlijks buikgriep door het virus. De griep gaat meestal binnen een tot vier dagen over.