Oldtimers en cabrio’s uitgebrand in Waalwijk

In het Noord-Brabantse Waalwijk zijn vannacht drie auto’s in vlammen opgegaan. Volgens het Brabants Dagblad is er een pyromaan actief die het heeft gemunt op bijzondere auto’s. In alle gevallen ging het om oldtimers of cabrio’s.

Zo werd er vannacht een BMW 325i cabrioloet uit 1986 in brand gestoken. Ook gingen er een Mazda Miata MX-5 cabriolet en een Cadillac Eldorado cabriolet uit 1973 i in vlammen op. Volgens de krant is er nog geprobeerd een vierde auto in brand te steken, maar werd de auto op tijd weggezet. De carport brandde wel helemaal af.

Twee weken geleden raakte er ook een Volkswagen 82 Kubel cabriolet uit 1943 zwaar beschadigd door brand. Het zou in alle gevallen gaan om auto’s die uit het buitenland zijn geïmporteerd.

Een politiewoordvoerder kon volgens persbureau Novum niet direct bevestigen dat er zaterdagnacht autobranden zijn geweest.