Moeten we jaloers zijn op André Kuipers?

Als je onderstaande beelden bekijkt is het moeilijk om niet jaloers te worden op André Kuipers, de Nederlandse ruimtevaarder die 21 december voor zes maanden naar het internationale ruimtestation ISS gaat.

Het timelapse filmpje is gecreëerd met foto’s die zijn gemaakt met een speciale lichtgevoelige camera die aan het ISS is gekoppeld. Dicht- en dun bevolkte gebieden, onweersbuien en het noorderlicht. Vanuit de ruimte ziet alles er prachtig uit.

Maar of we ook echt jaloers moeten zijn op Kuipers en andere astronauten? Editor Michael König heeft voor het filmpje gebruikt gemaakt van deze beelden van de Nasa, die zonder alle montagetrucjes een stuk minder betoverend zijn.

Daarnaast is het leven van een astronaut niet altijd even prettig. Zo zat Kuipers deze week nog twee uur lang opgevouwen in een opgeblazen ruimtepak, schrijft hij op het lezenswaardige blog dat hij bijhoudt in aanloop naar zijn reis.