Hamilton wint Grand Prix van Abu Dhabi

Caption: McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain drives during the Abu Dhabi F1 Grand Prix at Yas Marina circuit in Abu Dhabi November 13, 2011. REUTERS/Ahmed Jadallah (UNITED ARAB EMIRATES - Tags: SPORT MOTORSPORT)
Caption: McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain drives during the Abu Dhabi F1 Grand Prix at Yas Marina circuit in Abu Dhabi November 13, 2011. REUTERS/Ahmed Jadallah (UNITED ARAB EMIRATES - Tags: SPORT MOTORSPORT) Lewis Hamilton van McLaren tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Foto Reuters / Ahmed Jadallah

Lewis Hamilton van McLaren heeft zojuist de Grand Prix van Abu Dhabi gewonnen.

Het is de derde zege in een moeizaam seizoen voor de kampioen van de Grand Prix in 2008. Hij finishte ruim acht seconden voor Fernando Alonso van Ferrari en zijn ploeggenoot Jenson Button.

Vettel valt uit met lekke band

Favoriet Sebastian Vettel van Red Bull viel al na de tweede ronde uit met een lekke rechterband. Hij startte van pole in Abu Dhabi, maar slipte in de tweede bocht al van de baan. De 24-jarige Duitser kon nog wel naar de pits rijden. Daar bleek dat zijn bolide niet meer verder kon.

http://youtu.be/QcqGF1E1CXE

Het was voor het eerst dit seizoen dat Vettel een race niet kon uitrijden, meldt persbureau AP. De laatste keer dat de tweevoudig wereldkampioen uitviel, was vorig jaar tijdens de Grand Prix van Zuid-Korea. Hierdoor kan Vettel dit seizoen het record van landgenoot Michael Schumacher, dertien zeges, niet meer evenaren. Vettel kan met nog een race te gaan, op twaalf zeges in een seizoen komen.