Explosie bij Al Shabaab bolwerk Somalië

Keniaanse militairen onderweg naar Somalië in oktober. Foto AP

Bij de Somalische stad Agoye heeft een zware explosie plaatsgevonden. Het is onduidelijk of daar slachtoffers zijn gevallen.

Dat hebben inwoners laten weten aan persbureau Reuters. De stad is een bolwerk van de aan Al-Qaeda-gelieerde terreurorganisatie Al Shabaab op dertig kilometer afstand van hoofdstad Mogadishu. Agoye staat ook op een lijst met tien doelwitten van het Keniaanse leger voor luchtaanvallen tegen Al Shabaab. Een militaire woordvoerder van het Keniaanse leger was niet bereikbaar voor commentaar.


Grotere kaart weergeven

Eerder vandaag maakte het Keniaanse leger bekend dat het gisteren negen Somalische islamistische strijders gedood zou hebben in het zuiden van Somalië bij een vuurgevecht. Bij de aanval raakten ook vier soldaten gewond, meldt persbureau AFP.

In oktober vielen Keniaanse troepen Somalië binnen om een offensief te beginnen tegen Al Shabaab. Een reeks ontvoeringen van buitenlanders in Kenia, vermoedelijk door leden van de terreurorganisatie, waren hiervoor de aanleiding. Al Shabaab heeft deze inval aangegrepen om te dreigen met meer aanslagen.