werkpak

‘Op het podium kan ik mijn stijl verder uitvergroten’

Amsterdam 4-11-2011 Ntjam Rosie Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 4-11-2011 Ntjam Rosie Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Ntjam Rosie (1983), zangeres

„Ik word vaak vergeleken met Grace Jones, vooral vanwege mijn haar. Ze is zeker een inspiratiebron voor me, ook al is ze een stuk gekker dan ik. Zij is fashion met een hoofdletter F. Maar ik ben zelf ook geen girl next door. Ik hou van avant-gardistische ontwerpen in combinatie met street fashion. Ik ben gek op kleur en prints, kleding moet leven. Ik ben een kunstenaar, ik wil door een kledingstuk gefascineerd worden. Op het podium kan ik mijn stijl nog verder uitvergroten. Schoenen waar op straat niet mee te lopen valt, kan ik op het podium wel dragen.

„Ik hou erg van vintage. Deze tweedehands jurk is van Cheap Fashion in Rotterdam, daar woon ik. Hij was heel betaalbaar: zo’n twintig euro. Deze jurk moet je combineren met iets stoerders, dan wordt het echt fashion. Anders wordt ’ie te gezellig. Daarom heb ik deze hele hoge zwarte plateauzolen aangetrokken van Surface To Air. Ik heb ze bij Ansh46 in Rotterdam gekocht voor vierhonderd-nogwat euro. Als je creatief bent met je budget, kun je soms best twee paar dure schoenen kopen.

„Net als iedereen haal ik mijn basics bij H&M en Zara, maar voor aparte dingen ga ik naar Rotterdamse winkels als Wendela van Dijk, Nen Xavier en Margreeth Olsthoorn. Soms lenen ze me iets voor een optreden. Ik heb ook sponsors, bijvoorbeeld LikeThis, een merk uit Amsterdam. En van ontwerpster ZLDA heb ik deze plastic ring gekregen. De gouden ketting is een cadeau van mijn stiefmoeder. Zij woont met mijn vader in Gabon, Afrika. Ik draag deze ketting veel, want ik zie hen niet vaak.

„Op mijn benen en voeten heb ik haarspray van Mazuri Organics gespoten, daardoor zie je er net wat meer fabulous uit als je geen panty draagt. Dat trucje heb ik geleerd bij een fotoshoot.

„Mode zat er bij mij al vroeg in. Toen ik veertien was en in Maastricht woonde, ging ik alle chique kledingwinkels in de Stokstraat af om te vragen naar foldertjes. De muren van mijn slaapkamer waren behangen met modefoto’s.”