Was dat even spannend! Solo-Sinterklaas had tóch Pieten bij zich

De afgelopen dagen gonsde het van de geruchten. Sint was helemaal alleen gespot op zijn stoomboot. Waren er dan helemaal geen Pieten meegekomen uit Spanje? In Dordrecht legde de goedheiligman aan.

Natuurlijk wel! De Pietermannen waren heus met Sinterklaas meegereisd. Alleen niet op de grote boot, zodat dit jaar én de kaart niet op z’n kop werd gehouden en ook de pakjes niet kwijt konden raken. Neen, de Pieten zaten veilig op hun eigen mini-stoomboten.

Uiteindelijk stonden duizenden kinderen en ouders langs de kant om het gezelschap binnen te halen. De Dordtse burgemeester Blok was de eerste die Sint de hand mocht schudden terwijl de Sinterklaasliedjes luidkeels werden meegezongen. Sint hier, Pieten hier, pakjes hier in Nederland. Eind goed, al goed.