Uitgelicht zondag

This is an undated and previously unpublished publicity photo of the 60's British pop group The Beatles which will be auctioned along with other photos of the group by Cooper Owen at the Hard Rock Cafe in London on November 20. Photographer:Dezo Hoffmann/Idea Generation via Bloomberg News. Mandatory mention of auction date and location with any use of this photo. Strictly editorial use only.
This is an undated and previously unpublished publicity photo of the 60's British pop group The Beatles which will be auctioned along with other photos of the group by Cooper Owen at the Hard Rock Cafe in London on November 20. Photographer:Dezo Hoffmann/Idea Generation via Bloomberg News. Mandatory mention of auction date and location with any use of this photo. Strictly editorial use only. VIA BLOOMBERG NEWS

Film

Frida (Julie Taymor, 2002, VS/Canada/Mexico). Filmbiografie beschouwt het leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo als een avonturenroman: Kahlo huwde schilder Diego Rivera (gespeeld als een explosieve brombeer door Alfred Molina), verkeerde veelvuldig in marxistische kunstenaarskringen, sliep met Trotski en Josephine Baker en werd voortgedreven door een opstandig temperament. Daartegenover staat het verhaal van de vele, stille, verstikkende uren die zij ten gevolge van een ingrijpend verkeersongeluk in bed moest doorbrengen. Daar openbaarde zich een artistiek onuitputtelijk schemergebied, aldus de visie van Taymor op Frida’s kunstenaarschap. Hoofdrol van Salma Hayek.Canvas, 21.40-23.40u.

Romance & Cigarettes (John Turturro, 2005, VS). De derde film die acteur John Turturro regisseerde, doet door z’n gedurfdheid het hart sneller kloppen. Want in welke andere film zie je vuilbekkerij samengaan met romantiek, en het zingen van liedjes met een zwaar arbeidersbestaan? Ze worden gezongen door zijn hoofdpersonen als ze geen uitweg meer weten uit de situatie waar ze zich in bevinden, zoals James Gandolfini (The Sopranos) die door zijn vrouw (Susan Sarandon) op overspel is betrapt met de veel jongere, vuilbekkende Tula (Kate Winslet). Dan zingt hij Engelbert Humperdincks ‘A Man Without Love’ en vlucht hij weg in een fantasie. Tot zijn huwelijkscrisis weer in volle hevigheid terugkeert.BBC 2, 01.25-03.05u.

Informatief

George Harrison: Living in the material world. Deel twee van Martin Scorsese’s documentaire over het leven van ‘de stille Beatle’. In dit deel Harrisons leven na de Beatles. BBC 2, 22.00-00.05u.

Witch Doctor will see you now: hallucinogenic healing. Astmalijder Judith Owers en de met chronische schouderpijn kampende Michael Wundyka reizen naar de Peruaanse jungle om erachter te komen of de medicijnen van plaatselijke sjamanen voor elkaar krijgen wat Amerikaanse farmaceutica niet is gelukt. NGC, 23.00-00.00u.

Timewatch: Beatlemania. Documentaire over opkomst en ondergang van Beatlemania, de hysterische belangstelling van vooral jonge vrouwen voor de Fab Four. In 1966 hadden ze 1.400 keer opgetreden, vier wereldtournees gemaakt en 200 miljoen platen verkocht. Op het hoogtepunt van hun roem besloten ze plotseling nooit meer samen op te treden. BBC 2, 00.05-00.55u.

Amusement

Collegium Vocale Gent. Het Collegium Vocale Gent zingt o.l.v. Philippe Herreweghe de Lagrime di San Pietro van Orlandus Lassus. ‘De tranen van Sint Pieter’ is een cyclus van 20 spirituele madrigalen op gedichten van de Italiaanse dichter Tansillo, die besloten worden met een Latijns motet. Lassus maakte veelvuldig gebruik van de symboliek van het getal 7, dat ook staat voor smart. De muziek is niet alleen zevenstemmig, ook de cyclus is onderverdeeld in 3 x 7 delen. Lassus schreef het werk in 1594, enkele weken voor zijn dood. Het concert wordt (om 12.00u) voorafgegaan door een filmportret van het veertig jaar bestaande koor. Canvas, 12.52-14.00u.

Garrow’s Law. Nieuwe, derde serie gebaseerd op het leven van Sir William Garrow (1760-1840), in zijn tijd vernieuwer van het Britse rechtssysteem. Vanavond riskeert hij zijn reputatie met de verdediging van James Hadfield, die terechtstaat voor poging tot moord op koning George III. BBC 1, 22.00-23.00u.