‘Twee toeschouwers dood na crash Nederlandse rallycoureur’

Bij de laatste ronde van het Belgisch rallykampioenschap zijn twee toeschouwers overleden. Tijdens de driedaagse Rally du Condroz-Huy verloor een Nederlandse coureur de macht over het stuur en raakte daarbij een bankje dat daardoor richting het publiek werd gekatapulteerd. Dit meldt de Belgische sportomroep Sporza.

Het incident gebeurde iets voor 18.00 uur tussen Nandrin en Viller-le-Temple, in de provincie Luik. De twee doden zouden een man van 50 jaar en een vrouw van 25 jaar zijn. Er vielen volgens Belgische media nog drie gewonden, onder wie een zwaargewonde. Na het ongeval werd de rally zaterdag afgelast. Of de rally zondag, de laatste dag van het driedaagse evenement, wordt hervat, is nog niet duidelijk.

De racesport kende de afgelopen weken al twee drama’s met dodelijke afloop. Op 16 oktober overleed de Britse IndyCar-coureur Dan Wheldon na een enorme crash in Las Vegas. Een week later vond MotoGP-racer Marco Simoncelli de doodtijdens de Grand Prix van Maleisië.