Sportweekend: neemt Tiger revanche op zichzelf?

Tiger Woods overdenkt zijn put op de 14e hole gisteren tijdens de tweede ronde van de Australian Open. Foto Reuters / Daniel Munoz

Het weekend begint juist en het voetbal zit er alweer op. Zonder eredivisie verleggen we de aandacht maar eens naar Tiger Woods: een jaar geleden nog nummer 2 van de wereld en nu afgezakt naar de 58ste plek. Dit weekend neemt hij revanche. Althans, zo leek het.

Woods op koers voor sportieve comeback
Op de Australian Open pakte Tiger de eerste twee dagen van met beide handen aan om de wereld te laten: ik golf, dus ik besta. De rampzalig verlopen toernooien van het afgelopen jaar zijn (voor even?) vergeten.

Tiger vindt het fijn dat hij weer eens ‘fatsoenlijk’ speelt:

’s Werelds meest besproken golfer stond, halverwege het toernooi dat morgen eindigt, fier bovenaan. Met -9 par had hij een slag minder nodig dan thuisspelers Peter O’Malley en twee minder dan Jason Day. De golfliefhebber weet echter dat zo’n groot toernooi op de laatste dag, met alle druk van dien, beslist wordt.

Vandaag ging het mis. Woods had ineens 8 slagen meer nodig dan de eerste twee dagen. Hij daalde naar een gedeelde achtste plek. De ogen van de sportliefhebbers zullen morgen in Woods’ rug priemen, hij zal het voelen. Morgen om rond 09.00 Nederlandse tijd zullen we het weten: revanche of retraite?

Niet poepen, wel poezen in Abu Dhabi
De Formule 1 strijkt dit weekend voor de voorlaatste Grand Prix van 2011 neer in de Verenigde Arabische Emiraten. Pitspoezen paraat, maar iets simpels als naar het toilet gaan zit anders.

Abu Dhabi is een van de steden die in korte tijd zo groot is geworden dat het aanleggen van een rioolsysteem zoals wij dat kennen, niet is gebeurd. Tevens bemoeilijkt het hoge grondwater niveau en de zangbodem in de VAE een dergelijk systeem. De uitwerpselen van coureurs tot fans worden zodoende per truck afgevoerd en dan is een file in de brandende zon niet leuk.

Even sportief: kampioen Vettel moet winnen om kans te houden op Michael Schumachers record uit 2004. Hij won toen dertien races in een jaar. Vettel moet morgen en over twee weken in Brazilië winnen om aan dat getal te komen.

F1 in Abu Dhabi vorig jaar: Vettel pakt zijn eerste wereldtitel
http://youtu.be/LATmuai1U38

Cruijff
Gisteren de oefenpot van Oranje tegen Zwitserland als aanloop naar de kraker tegen de Duitsers dinsdag. Hoewel het niet veel was, die 0-0 in de Arena, en we in augustus 2007 nog verloren van de Zwitsers, is de meest belangrijke uitslag die uit 1996.

Toen vormden de roodwitten op het EK in Engeland ook al een vervelend obstakel. Jordi Cruijff moest eraan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Niet dat het toernooi er uiteindelijk beter op werd. Dan waren de Zwitsers vorige zomer meer van dienst: 1-0 winnen van Spanje waardoor wij wisten dat we een kans maakten in de finale. Maar ja…

http://youtu.be/Kz2T8SyWR4c

En dan verder nog:
Veldrijden. Stoempen in de Superprestige Hamme-Zogge. Sven Nijs won de afgelopen zes jaar vijf keer. En judo: het NK in Rotterdam voor mannen en vrouwen. En voor de liefhebber: in Disneyland Parijs wordt het WK gewichtheffen morgen afgesloten.