Speels Gsus

„Een echte Gsus-adept”, noemt modeontwerper Antoine Peters zichzelf. „Ik droeg al Gsus toen je nog moest uitleggen waar de enige winkel was die het verkocht: in Arnhem, achter de Bijenkorf en dan naar links.” Nu is Gsus druk bezig te vernieuwen en is Peters aangetrokken om daaraan mee te helpen. Hij ontwierp een collectie van zeventien stuks voor mannen en vrouwen, genaamd Tic Tac Toe, oftewel: boter-kaas-en-eieren. Een spel, want: „De belangrijkste overeenkomt tussen Gsus en mijn ontwerpen is de speelsheid.” De kenmerken van boter-kaas-en-eieren zijn letterlijk terug te zien: de collectie zit vol geruite stoffen en ook de kruisjes en cirkels ontbreken niet. Er zijn losvallende jurkjes, leggings, overhemden en beprinte T-shirts.

Eerder ontwierp Peters al tassen met Eastpak, schoenen voor United Nude en sokken voor Effio.

De collectie ligt sinds vrijdag in de winkels. g-sus.com