Nederlanders tekenen 3D terracotta LEGO-leger op straat

Foto Flickr / Leon Keer

Het Nederlandse street-artcollectief Planet Street Painting was vorige week tijdens het Chalk Festival in Sarasota, Florida een absolute blikvanger. Hun driedimensionale terracottaleger van LEGO-poppetjes deed het goed. En dat is begrijpelijk, kijk maar.

De festivalorganisatie, die van 1 tot 7 november meer dan 200.000 bezoekers mocht verwelkomen, opent de website met het Nederlandse kunstwerk. Art-director Leon Keer nam zijn kompanen Remko van Schaik, Ruben Poncia en Peter Westerink mee naar Florida voor het indrukwekkende kunstwerk.

Foto Flickr / Leon KeerFoto Flickr / Leon Keer

Uitgangspunt was het Chinese terracottaleger van ruim 200 voor Christus dat in 1974 werd gevonden door een stel boeren die een put gingen graven. Planet Street Painting verving de authentieke Chinese beeltenissen voor LEGO-poppetjes. Meer foto’s zijn te zien op de Flickrpagina van Leon keer.

Foto Flickr / Leon KeerFoto Flickr / Leon Keer

Leon Keer maakte ook een soort making-of video van de krijttekening in Florida: