Muppets nagels

De lipstick-index kan beter worden vervangen door de nagellak-index. In 2001 bedacht Leonard Lauder, de toenmalige baas van cosmeticafabrikant Estée Lauder, de lipstick-index als graadmeter van de economie: hoe slechter het gaat met de economie, hoe meer lippenstift er zou worden verkocht. In tijden van crisis bezuinigen vrouwen op dure kleding en schoenen, stelde Lauder, en dat compenseren ze dan met de aanschaf van meer lippenstift.

Maar in de huidige crisis neemt de verkoop van lipstick al jaren af. „Vrouwen hebben nu zoveel lippenstiften dat ze geen nieuwe kleuren meer willen proberen”, zei Lauder onlangs in Time Magazine. De verkoop van nagellak steeg daarentegen de afgelopen jaren enorm. De tijd dat nagellak alleen rood of paars was, ligt al lang achter ons.

Het merk O.P.I. springt daar slim op in met vrolijke kleuren met geestige namen. De twaalf kleuren van de kerstcollectie zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op de karakters uit The Muppets, van wie binnenkort een film verschijnt: Warm & fozzie is metallic koper, Excuse Moi! is een roze glitter en Meep-Meep-Meep fuchsia.

De flesjes van O.P.I hebben een breed, plat kwastje waardoor het makkelijk is om streeploos te lakken. De potjes zijn voor nagellakbegrippen reusachtig (15 ml in plaats van de gebruikelijke 6 ml), maar tieners – voor wie deze kleuren vooral gemaakt lijken – krijgen ze misschien wel leeg. De tieners die ik ken wisselen namelijk vaker van nagellak dan van ondergoed.

O.P.I. nagellak, Fresh Frog of Bel Air, 15 ml, 13,95 euro