Lekker weg in eigen land

Wijnproeven thuis. Utrecht, 30-11-06 © Foto Merlin Daleman
Wijnproeven thuis. Utrecht, 30-11-06 © Foto Merlin Daleman Merlin Daleman ©

Naar verluidt is de Nederlandse wijnconsument de slechtst geïnformeerde drinker van Europa. Maar die doet er echt alles aan om die kennisachterstand in hoog tempo weg te werken. Waar kort geleden een wijnproeverij nog een zeldzaamheid was, zou Meta de Vries – God hebbe haar ziel – er ondertussen hele radioblokken van Lekker Weg in Eigen Land mee hebben kunnen vullen. De begeleide proeverijen, masterclasses en wijnevenementen stapelen zich op.

Wie naar de site van het Wijninformatiecentrum (wijn.nl) gaat, vindt ze allemaal bij elkaar. Inclusief die van het komend weekend. Zo is er op zondag de 20ste een proeverij van oude jaargangen georganiseerd door Wijnkoperij de Hermitage in Amsterdam. En eveneens in de hoofdstad strijkt in de Eerste Helmersstraat voor de vijfde keer Cirque Vleck neer (14 tot 18 uur), een initiatief van het hiernaast genoemde Vleck Wijnen. Een regelrechte aanrader voor wie niet van al te deftige proeverijen houdt.

Wijnkoperij de Hermitage, Amsterdam: wijnkoperij-de-hermitage.nl

Vleck Wijnen: vleck.nl