Kerstman heeft duurdere cadeaus, maar Sint blijft ’s lands favoriet

Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok behoort na jaren ook toe tot de beleving van het Sinterklaasfeest. Foto NPS

Hoewel de Kerstman de laatste jaren nogal wat populariteit wordt toegedicht, lijkt Nederland toch nog steeds het meest warm te lopen voor Sinterklaas. De verjaardag van goedheiligman wordt door ruim tweederde van de Nederlanders gevierd.

En dat kan eigenlijk maar op één manier en dat is met cadeautjes in de huiskamer. Vrijwel alle Sinterklaasvierders luisteren het ‘heerlijk avondje’ over drie weken op met presentjes en de meesten vier op de vijf doet dat in familiekring.

Een en ander blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Daaruit komt ook naar voren dat het gedicht geen gewoon goed meer is. Nog maar een op de drie pakjes gaat gepaard met een rijmpje. 22 procent maakt daarbij een gedicht.

De Kerstman moet het toch met wat minder stellen. 47,7 procent van de Nederlandrs doet met kerst aan cadeautjes. Die zijn dan wel weer een stuk duurder dan die van de Sint: gemiddeld 106 om ruim 60 euro.