In bos gevonden lichaam inderdaad van Farida Zargar

Forensisch rechercheurs aan het werk in het Mallenbos. Foto NOS

Het stoffelijk overschot dat gisteren werd gevonden in het Mallenbos bij Spijkenisse is inderdaad het lichaam van de vermiste Farida Zargar. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag. Het lichaam, dat een voet mist, kon worden geïdentificeerd aan de hand van gebitsgegevens.

De politie begon donderdag een zoektocht in het bos naar het lichaam van de sinds 2010 vermiste Zargar. De 34-jarige verdachte in de zaak had de locatie aangewezen. Eerder was in de woning van de Spijkenissenaar een menselijke voet gevonden.

Het onderzoek naar de verdwijning van de 22-jarige vrouw kwam dit najaar in een stroomversnelling nadat in de woning aan de Venusstraat waar de verdachte verbleef Farida’s tas en paspoort werden gevonden. De politie deed medio oktober onderzoek in de woning wegens een bedreiging met een vuurwapen, naar aanleiding waarvan de 34-jarige man destijds werd aangehouden.