Ierland en Tsjechië zetten goede stappen richting EK

Ierland en Tsjechië hebben belangrijke stappen gezet op weg naar kwalificatie voor het EK voetbal 2012. De Ieren wonnen de uitwedstrijd tegen Estland met 1-0 door een vroeg doelpunt van Keith Andrews. Tsjechië won thuis van Montenegro met 2-0. Václav Pilar en Tomás Sivok maakten de doelpunten.

De return dinsdag tussen Ierland en Estland in Dublin staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Ierland miste het WK in Zuid-Afrika in 2010 na verlies tegen Frankrijk in de play-offs. Het beslissende Franse doelpunt van William Gallas werd toen gemaakt op aangeven van Thierry Henry, die tot twee keer toe hands maakte bij het controleren van de bal. De Zweedse scheidsrechter Martin Hansson zag dit over het hoofd.

Bij Tsjechië voorkwam doelman Peter Cech, die met een gebroken neus speelde, gisteren in Praag een tegendoelpunt waardoor de Tsjechen zich een uitstekende uitgangspositie verschaften. In 1996 bereikte Tsjechië de finale van het EK en in 1976 won Tsjechoslowakije het toernooi.