'Hij was geïnteresseerd in mij - dat was aangenaam'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Esther en Pieter.

Voor

Pieter: „Met mijn ex klikte het aanvankelijk gigantisch goed. We hielden ervan om spontane dingen te ondernemen – leren skiën bijvoorbeeld, of fietsen op een tandemmountainbike. Maar na een paar jaar samenwonen bleken we toch anders in het leven te staan. Ik wil huisje-boompje-beestje op den duur, met één of twee kinderen. Voor haar lag dat anders.”

Esther: „Ik ben halverwege mijn promotieonderzoek. Het is zulk leuk en interessant werk – ik stap elke dag met plezier de trein in. Voor daarna weet ik het nog niet zo goed. Misschien een tijdje naar het buiten-land? Ik woon in een koopappartement dat mijn vader helemaal heeft opgeknapt, maar dat zou ik kunnen verhuren of verkopen.”

Hij: „Toen het uit was en we ons huurhuis hadden opgezegd, ben ik tijdelijk bij mijn zus ingetrokken. De eerste maanden waren heel lastig. Ik was blij dat ik wat aanspraak had. Pas na een halfjaar kreeg ik een gevoel van: ‘Je bent vrijgezel, doe er iets mee!’”

Zij: „Ik heb een lange relatie gehad en ben zeker weer naar zoiets op zoek. Maar ik ben nu vooral met mijn werk bezig. Kinderen zijn op korte termijn beslist niet aan de orde. Eerst promoveren.”

Hij: „Ik ben een aantal keer gekoppeld. Het grappigste was het afspraakje dat mijn tandarts regelde voor mij en een van haar single vriendinnen. Dat was een leuke vrouw, maar ons contact bloedde wat dood. Ik was ontzettend druk met verhuizen. Misschien heb ik het niet zo netjes afgehandeld.”

Na

Hij: „Ze was wat voller en groter dan mijn ex, en ze gedroeg zich spontaner, extraverter. Dat vond ik prettig – zo weet je waar je aan toe bent.”

Zij: „In het begin was het aftasten – de eerste paar minuutjes liep het stroef. Toen begonnen we over onze gezamenlijke woonplaats. Ik woon er iets langer dan hij, maar hij leek wel meer plekken te kennen.”

Hij: „Voor haar ligt de wereld nog open. Ze is al veel in het buitenland geweest en weet nog niet wat ze wil doen als haar tijdelijke contract straks afloopt. Maar ik heb hier een huis gekocht en wil nu een stukje leven opbouwen.”

Zij: „Hij had een goed gevoel voor humor, en hij was geïnteresseerd in mij – dat was aangenaam, ik hou niet van dat machogedoe waarbij een man vooral over zichzelf zit te praten. Hij stipte ook iets aan over z’n vorige relatie, maar daar ben ik niet op ingegaan. Op een eerste date hoef ik dat allemaal niet te weten.”

Hij: „Bij het afscheid vroeg ze of we contact zouden houden.”

Zij: „Hoteldebotel ben ik niet zo snel, maar ik vond het wel een hele leuke jongen. Thuis heb ik hem ge-sms’t: ‘Ik vond het gezellig, slaap lekker’, zonder ‘x’-je erbij. ‘Ik vond het ook zeker gezellig, slaap lekker’, kwam er terug.”

Hij: „Zeker nu ik eraan terugdenk weet ik: nee. Dat zal ik ook eerlijk zeggen als ik nog iets van haar hoor. Dit keer moet ik met de billen bloot.”

Zij: „Een vervolgafspraak zou leuk zijn. Maar ik ga nu niet verwachtingsvol op de bank zitten wachten.”