Aangifte na gooien van vuurwerk Utrecht-Ajax

De politie Utrecht stelt een onderzoek in naar het gooien van twee vuurwerkbommen door een of twee Ajax-aanhangers tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax afgelopen zondag. De thuisclub heeft aangifte gedaan wegens poging tot doodslag en zware mishandeling.

Het publiek in stadion Galgenwaard werd tijdens de wedstrijd opgeschrikt door twee vuurwerkbommen die vanuit het Ajax-vak gegooid waren. Een van de projectielen kwam terecht in het vak ernaast in een strook van vrijgehouden stoeltjes. De andere vuurwerkbom ontplofte in de gracht tussen het veld en de tribune. Er raakte niemand gewond. Enkele stoeltjes raakten beschadigd. Woedende Utrecht-fans reageerden door delen van stoeltjes richting het Ajax-vak te gooien.

Zondag werden al vijf Ajax-fans aangehouden, maar die worden niet in verband gebracht met de vuurwerkbommen. Naar aanleiding van de ongeregeldheden is besloten om volgend seizoen 600 in plaats van 1200 Ajax-supporters toe te laten. De lokale autoriteiten kunnen besluiten om minder Ajax-fans toe te laten. De wedstrijden tussen de twee clubs gelden als risicoduels. Twee seizoenen geleden werden supporters van FC Utrecht wegens wangedrag teruggestuurd voorafgaand aan de wedstrijd Ajax -Utrecht in Amsterdam.