Zanger Andy Tielman overlijdt op 75-jarige leeftijd

Andy Tielman in juli 2008 in Jakarta. Gisteren overleed de indorocklegende op 75-jarige leeftijd.
Andy Tielman in juli 2008 in Jakarta. Gisteren overleed de indorocklegende op 75-jarige leeftijd. Foto AP / Ed Wray

De indorocklegende Andy Tielman is gisteren overleden. Dat hebben mensen uit zijn omgeving bevestigd. Hij is 75 jaar geworden.

http://www.youtube.com/watch?v=66IKt8DxG-8

De gitarist was bekend van de Tielman Brothers, waarmee hij eind jaren vijftig een van de eerste muzikanten was die doorbrak met rock-’n-roll. De band bestond oorspronkelijk uit vier broers. Andy was zanger en gitarist.

Op de wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel maakte Tielman tijdens een optreden furore, onder meer door zijn gitaar met zijn tanden te bespelen. Ook in de jaren zestig bleef de band zeer populair, onder meer in Duitsland.