Weer

Een omvangrijk hogedrukgebied boven Scandinavië en de Baltische staten levert bij ons droog, rustig herfstweer op met een winters randje. De laaghangende wolken worden vanmiddag opgeruimd, waardoor het de komende nachten vrij helder zal zijn. Met weinig wind gaat het op meerdere plaatsen afkoelen tot rond het vriespunt. Overdag is er veel ruimte voor zon. De lucht is een stuk droger, dus mist zal nauwelijks meer voorkomen.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen helder en koud. In het noorden en oosten van het land daalt het kwik tot rond het vriespunt. Elders blijft de temperatuur een paar graden boven nul.

Zaterdag begint zonovergoten. Na een koude start wordt het rond 10 graden in het noorden tot een graad of 14 in het zuiden. Er staat een zwakke zuidoostenwind.

Ook zondag wordt het na een koude nacht met lokaal vorst een zonnige herfstdag. Overdag moeten we het met een graadje minder doen, maar het waait nauwelijks en de zon maakt veel goed.

Begin volgende week verandert er nog weinig. Het wordt nog een paar graden kouder. Later in de week komen er wat meer wolken en wordt het met een naar zuid draaiende wind waarschijnlijk iets zachter.