Hoe neushoorns ondersteboven onder een helikopter hangen

Er waren afgelopen zaterdag al wat foto’s van: de opmerkelijk manier waarop het Wereld Natuur Fonds in Zuid-Afrika tracht neushoorns in veiligheid te brengen. Videobeelden zijn er nu ook. Kijk hoe de hulpverleners het dier vangen en aan zijn poten onder een helikopter hangen.

neushoorn
neushoorn

Er waren afgelopen zaterdag al wat foto’s van: de opmerkelijke manier waarop het Wereld Natuur Fonds in Zuid-Afrika tracht neushoorns in veiligheid te brengen. Videobeelden zijn er nu ook. Kijk hoe de hulpverleners het dier vangen en het aan zijn poten onder een helikopter hangen.

Dit gebeurt omdat het gevaar van stropers snel toeneemt voor de populatie van de zwarte neushoorn, waarvan er nog slechts 4.500 over zijn. De dieren worden daarom van hun risicovolle leefgebied naar een veiligere project site gebracht, waar ze zich hopelijk ook voortplanten. Bij gebrek aan een goed wegennet tussen de twee locaties is dit de beste manier om de neushoorn te vervoeren.