Video: Eredoctoraat voor MythBusters

De MythBusters voor een missie op bezoek bij president Obama.

Vandaag werd bekend dat de presentatoren van het programma MythBusters een eredoctoraat krijgen van de Universiteit Twente. Want de heren, Adam Savage en Jamie Hyneman, slagen er wonderwel in stoffige wetenschap toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Geen eenvoudige klus. Want hoe verpak je ingewikkelde theorieën? Hoe presenteer je de kijkers een dilemma zonder in onbegrijpelijke uitwijdingen te belanden? Savage en Hyneman weten met hun enthousiasme en inventiviteit wekelijks miljoenen mensen naar de buis te lokken. Hun experimenten die mythes moeten bevestigen dan wel ontkrachten, zijn daarom allerminst stoffig te noemen.

Onder het miljoenenpubliek bevindt zich onder meer de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, die de presentatoren vroeg om een Griekse mythe te ontrafelen:

http://youtu.be/zUHsf_96c2g

In een andere aflevering probeert het koppel in de voetsporen van Jezus te treden, door uit te zoeken of het mogelijk is om op water te lopen:

Een praktische oplossing om schotwonden te voorkomen, komen in de vorm van pizza’s. Hoeveel pizza’s maakt een mens onsterfelijk?