Veerboot gekaapt in noordwesten van Turkije

Een ongedateerde foto van het gekaapte schip. Foto AP

Vier of vijf gewapende mannen hebben vrijdag voor de noordwestkust van Turkije, nabij de havenstad Izmit, een veerboot met 25 opvarenden aan boord gekaapt. Dat heeft de Turkse minister van vervoer, Binali Yildirim, tegen tv-zender NTV gezegd.

De kapers zeggen lid te zijn van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Een van hen zou zich hebben verscholen in de hut van de kapitein en zou een bom bij zich hebben. Volgens de burgemeester van Izmit is ten minste een van de kapers gewapend.

Er was enige verwarring over het precieze aantal kapers. Eerder werd uitgegaan van één kaper.

Volgens staatszender TRT varen drie schepen van de kustwacht in het kielzog van de veerboot. Ook is er een helikopter ingezet. Er is echter nog geen contact met de kapers. Ook zijn er nog geen eisen gesteld.

Het gekaapte vaartuig bevindt zich in de Zee van Marmara, die de Zwarte Zee met de Egeïsche Zee verbindt.


Grotere kaart weergeven